Waarom de AanbouwGarant?

Kiezen voor een AanbouwGarant-aannemer, dat betekent kiezen voor optimale zekerheid bij uw bouw-,  verbouw- of renovatieproject.

.

de AanbouwGarant

Zeker weten dat de bouw zorgeloos verloopt

Dit zijn de zekerheden van de AanbouwGarant:

  • Diploma’s & verzekeringen

Iedereen kan zich aannemer noemen, maar een AanbouwGarant-aannemer word je alleen als je over de juiste diploma’s en verzekeringen beschikt. Als u een AanbouwGarant-aannemer inschakelt, bent u er zeker van dat u werkt met een ervaren vakman.

  • Kwaliteitseisen en kwaliteitstoetsen

Om het AanbouwGarant-keurmerk te mogen dragen, moet een bouwbedrijf aan meerdere kwaliteitseisen voldoen. Die eisen hebben onder andere te maken met de wijze van offreren, hoe meer- en minderwerk berekent wordt en de werkwijze bij oplevering. Als de aannemer het AanbouwGarant-keurmerk eenmaal heeft, wordt hij alsnog regelmatig getoetst door een onafhankelijke organisatie.

  • Aantoonbare ervaring

Een AanbouwGarant-aannemer moet aantonen dat hij ervaring heeft in de bouw. Hij moet dan ook minimaal twee jaar actief zijn als aannemer en onder de activiteit ‘hoofdaannemingsbedrijf in de bouwnijverheid’ ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Op deze manier weet u zeker dat de aannemer het werk naar behoren uitvoert en u goed geadviseerd wordt.

  • Duidelijke afspraken

Een AanbouwGarant-aannemer maakt duidelijke afspraken en zet deze voor u op papier. Die afspraken gelden niet alleen voor de offerte, maar voor het hele traject tot en met de oplevering. Op deze manier willen wij ervoor zorgen dat u nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

  • De AanbouwGarant-klachtenregeling

Mocht er toch iets misgaan tijdens de bouw en u komt zelf met de betreffende aannemer niet tot een oplossing, dan biedt de klachtenregeling van AanbouwGarant uitkomst. We doen er dan alles aan om samen met u en uw aannemer tot een geschikte oplossing te komen.

  • AanbouwGarant-garantie voor extra zekerheid

Als u een AanbouwGarant-garantie afsluit, biedt dit u extra zekerheid, bijvoorbeeld bij faillissement van uw aannemer. Het bouwproject wordt dan alsnog  voltooid. Er zijn drie soorten garantie; de NieuwbouwGarantie, de VerbouwGarantie en de EnergiePrestatiegarantie.

  • Geschillencommissie

AanbouwGarant-aannemers zijn allen aangesloten bij de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw. Dit is een onafhankelijke organisatie die u kunt inschakelen als u een probleem heeft met uw aannemer, waar u samen of na tussenkomst van de AanbouwGarant niet uitkomt. De Geschillencommissie is opgericht door de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en AanbouwGarant.

Bel mij terug

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met 070 737 0335 of een terugbelverzoek indienen. Na het versturen van onderstaand formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.